Концерт по проект “България-Норвегия пеят” чрез телемост

 

Концерт по проект “България-Норвегия пеят” – BGCULTURE-2.001-0029 чрез телемост. Финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. На 28.08.2022 от 19:00ч. ще се проведе концерт в Национален дворец на децата зала „Фоайе“ гр. София.

Това лято за първи път се проведе съвместно концертно турне на деца и младежи от България и Норвегия. Всичките над 120 участници осъществиха концерти заедно в Приморско, Китен, Малко Търново, Хасковски Минерални Бани, Мало Конаре, Говедарци.

Сега на 28.08 от 19:00 ч. предстои един заключителен етап, на който децата от България ще пеят от нашата родина, а децата от Норвегия – от тяхната и концертът ще бъде съвместен посредством телемост.
От българска страна ще вземат участие: Детски хор на Българското Национално Радио, детска вокална група „Сладки пуканки“ и детска вокална група „Пламъче“, от норвежка страна – саксофонистът Trygve Seim, пианистът и органист Andreas Utnem, китаристът и композитор Frode Barth, както и Детски хор от Foss school от Осло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *