„Серафимчета” грабнаха сърцата на публиката на фестивала  „Св. Богородица – Достойно ест” в Поморие!

На 11 юни тази година завърши 19 – тият Международен фестивал за православна музика в Поморие. На това утвърдено  и престижно събитие и тази година взеха участие елитни български и чуждестранни хорове от най-висока професионална класа. Единственият детски хор „Св. Серафим Софийски” отбеляза достойно предствяне и въодушеви публиката, която бурно аплодира чудесните изпълнения на малките участници.

Фондация „Дарби” поздравява техния диригент Анелия Кочева за амбицията и смелостта да се включи в такъв музикален форум и да покаже израстването на хора. Познаваме Анелия от нейното участие със „Св. Серафим Софийски” от 10-тото юбилейно издание на детския фестивал за църковно славянски песнопения и духовни песни  „Осанна във висините!” в храм „Св. Мчца Параскева” в София. От малка вокална група,  на последното издание на фестивала бяхме свидетели на огромния напредък на вече сериозен хор от над 20 деца.

Високо ценим апостолското дело на диригента и се радваме на постиженията на прекрасните хористи в този нелек жанр. Желаем много успех на нови сцени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *