На 19 декември тази година проектът „От деца” на фондация Дарби се осъществи с организиране на 3 събития едновременно.

На 19 декември тази година проектът „От деца” на фондация Дарби се осъществи с организиране на 3 събития едновременно.

Екипът и учениците на Darbi College посрещнаха гостите от Комплекс за социални услуги, гр. Луковит.

Ето повече информация и снимки от срещата:

https://darbicollege.com/bg/news/%D0%B4%D1%83%D1%85%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0/#prettyPhoto

Децата от ЦНСТ с. Дрен гостуваха на ЦДГ „Звездица” – кв. Кремиковци, където бяха топло посрещнати с празнична програма, танци, подаръци, топъл обяд и посещение до Кремиковския манастир Св. Георги. Децата от дома в Дрен също поздравиха своите домакини с различни изпълнения на Коледна тема и се включиха на общото хоро на финала на тържеството.

В СУ УЗН „Луи Брайл”, на  Коледно тържество  на децата с нарушено зрение гостува с прекрана музикална програма хорът на 91 НЕГ – София под диригентството на Красимира Цуцуманова. Ръководството и учениците на гимназията инициираха Коледен базар с мисия да предоставят приходите от него  на обща стойност 730 лв. в полза на учениците от училище Луи Брайл за закупуване на брайлова хартия.

През лятото тази година фондация Дарби съвместно с Катедрален храм Св. Неделя и 20 ИОУ Т. Минков приключи успешно проект „Милосърдие”. На финала на проекта бяха изложени рисунки и творби изработени от децата в храма и бе обявена дарителска кампания, част от приходите на която на стойност 280 лева също бе дарена в полза на училището за закупуване на брайлова хартия.

Рождество Христово е празник свързан с доброта, човешка топлота, любов, вяра и надежда да бъдат сбъднати най-съкровените мечти и желания на всеки.

Фондация Дарби успя да осъществи идеята да събере деца и младежи от различни училища, като осигури възможността за непосредствена близост и контакт между тях, за да успеят да се опознаят и да споделят заедно Коледната емоция; разменяйки поздравления и подаръци да почувстват и съпреживеят радостта на очакваното Рождество и идването на Новата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *