Изложба „Вярата в мен“

Проект „Милосърдие чрез познанието“

Изложба „Вярата в мен“ – Православен детско-юношески културно-просветен център при катедрален храм „Света Неделя“

      От 22.05.2017 г. до 28.05.2017 г. включително в катедрален храм „Света Неделя“ можете да разгледате творбите на децата, които се обучават в Православния детско-юношески културно-просветен център към храма.Православният детско-юношески културно-просветен център при катедрален храм „Света Неделя“ беше организиран и открит на 02.10.2016г. с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийския митрополит Неофит и по решение на църковното настоятелство при храм „Св. Неделя“. Проектът бе финансиран от фондация „Комунитас“ и подкрепен от фондация „Дарби“.
      Децата, посещаващи Православния център се обучават на иконопис, четене и изучаване на Свещеното Писание (Слово), църковнославянски песнопения и на милосърдна дейност. Техни ръководители са: г-жа Венеция Караманова, диригент на Детски хор на БНР и Младежка камерна формация „Гласовете на Орфей“ и Красимира Цуцуманова, ръководител на хор към 91 НЕГ „Проф.Константин Гълъбов“; Адриана Бонева- магистър НХА, София – приложен факултет, преподавател по изобразително изкуство в НГДЕК „Константин-Кирил Философ“; Даниел Иванов, завършил Богословски Факултет на Софийския университет и диригент на хорови състави към НГДЕК „Константин-Кирил Философ“.
     Ръководител на проекта е ставрофорен иконом Мина Минчев, който е председател на църковното настоятелство на катедрален храм „Света Неделя“, а координатор на проекта е протойерей Кирил Попов – българския лауреат на I Международен конкурс за композитори „Роман Сладкопевец“ през 2012 г. в Санкт Петербург.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *