За пръв път извън София на открита сцена в ММЦ Приморско ще се проведе 13-ти Международен детски хоров фестивал “Осанна във висините!”

 

На 4 юли 2022 г., от 19:00 ч., на сцената в х-л Хелиос на ММЦ Приморско ще се проведе XVIII издание на „Осанна във висините“

За тринадесета поредна година деца от България и Норвегия се събират, за да вземат участие в Международния детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни. Тази година за пръв път на морския бряг в базата на ММЦ Приморско хоровете ще покажат великолепието и силата на църковната музика.

Традицията на проекта е събирането на млади хористи на различна възраст, които изпълняват православни църковни песнопения и духовни песни, а тази година към тях за общи песнопения ще се присъединят ученици от хора на ФОСС СКУУЛ – Осло, Норвегия.

За тържествен водосвет с нас ще бъде Отец Йоан Чикалов – настоятел на: „Св. Мчца Параскева” в София, който е инициатор на фестивала „Осанна във висините”  заедно с Управителя на фондация Дарби – г-жа Бистра Илиева.

Общите песнопения ще дирижира Отец Кирил Попов – диригент и композитор, чиито песни са неделима част от репертоара на международния детски хоров фестивал!

В годините това събитие привлече все повече участници и публика и се утвърди като традиция свързана с утвъждаване на непреходните духовните ценности у децата и младежите чрез песнопения за възхвала на Бога.

 

Тринадесетото издание на фестивала символизира традиция, устойчивост и любов към църковната музика, изпълнена от деца  и младежи, които отново ще пеят за прослава на Бога, молитва и богообщение.

    „Осанна във висините!“ се организира на 4 юли 2022 г. от Фондация „Дарби”, Църковното настоятелство на храм „Св. Параскева” и Софийската Света митрополия,  с благословението на Негово Светейшество Неофит  – Патриарх Български и Митрополит Софийски и  Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий!

 

В програмата ще участват: Детски хор на БНР, Младежки хор “Стефка Благоева“ – гр. Пловдив, Хор Орфей при МЦ – гр. Хасково, Хор при 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов”, „Бодра смяна” при НДД и хорът на ФОСС СКУУЛ – Осло, Норвегия.

Домакини на събитието са: хотел „Хелиос” – ММЦ Приморско.

Каним всички желаещи, които не могат да се включат на живо на фестивала в ММЦ Приморско да участват онлайн, като изпратят видео записи на имейла на фондация Дарби: foundation_darbi@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *