Дарение

Фондация „Дарби” е създател и организатор на Детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни, който се провежда всяка година през месец май под купола на храм „Св. Мчца Параскева“ в гр. София от 2009 г. насам. През годините Фестивалът получи подкрепа от Светия синод на БПЦ, Софийската Света митрополия, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Столична община, РИО София-град и частни спомоществуватели, които подпомагат реализацията му.
 В първото издание на Фестивала участие взеха петдесет деца от софийски училища. В миналогодишното осмо издание, участваха над петстотин деца и младежи от София, Ловеч, Септември, Кърджали, Смолян, Варна, Хасково, Дупница, Кнежа, Враца, както и известни хорови формации като Детският хор на БНР, хор „Бодра смяна”, Младежка хорова формация „Децата на Орфей”, Академичния хор „Гаудеамус” гр.Пловдив, хорът на 91 НЕГ и хорът на НГДЕК – София. За тазгодишното девето издание сме поканили и хорове от Украйна, Сърбия, Гърция, Македония и Русия, с които водим кореспонденция и преговори.
Фондация „Дарби“ цели да издигне фестивала на международно ниво, като съхрани автентичната певческа култура на църковнославянската музика. Бихме желали да превърнем София в традиционно място за ежегодна изява на деца и младежи от всички региони в страната, Европа и Русия, да обединим различни култури чрез любовта към сакралната музика.  
Тази година събитието отново ще се проведе в рамките на два дни. На 7-ми май ще открием и проведем Фестивала под купола на храм „Света Мчца. Параскева”. А на 8-ми май ще проведем Уъркшоп, където ще пеем всички заедно в Софийската Света митрополия, в Катедрален храм „Св. Неделя”, и ще се изявим на сцена на открито, със съдействието на Столична община.
7-ми май 2017 г. :
10:30 ч.   – откриване на Фестивала в храма „Св. Мчца Параскева” с тържествена света литургия.
10:50  –  14:30 ч.  – изпълнение на хоровите състави
14:30  –  15:00 ч. – награждаване на участниците и закриване на Фестивала
8-ми май 2017 г. :
10:00 – 11:00 ч. – Уъркшоп „ХорОпознание” в концертната зала на Софийската Света митрополия
11:30  – 13:30 ч. – песнопения в Катедрален храм „Св. Неделя”, и на открито – разкопките „Антична Сердика” (Ларгото)

Нуждаем се от Вашата финансова подкрепа за развитието на Фестивала:

Генерален спонсор: 3 000 лв.
Вашето лого ще присъства на всички рекламни материали и официални покани, свързани със събитието; анонсиране в прес материали преди събитието; лого на рекламните банери, по време на Фестивала; лого и специално кратко представяне на дейността ви в нашия сайт и Фейсбук страницата ни; обявявяване на компанията като Генерален спонсор по време на Фестивала; кратко приветствие по време на откриването от представител на Вашата компания;  раздаване на Ваши рекламни материали по време на събитието; публикации във вестник „Взор”; друго – по договорка.
Основен спонсор: 1 000 лв.
Вашето лого ще присъства на всички рекламни материали и официални покани, свързани със събитието; лого на рекламните банери, по време на Фестивала; ще обявим компанията Ви като наш партньор и спонсор в сайта ни и във Фейсбук страницата ни, както и по време на Фестивала; публикации във вестник „Взор“.
Частичен спонсор: 500 лв.
Вашето лого ще присъства на всички рекламни материали и официални покани, свързани със събитието; на рекламните банери, по време на Фестивала; публикация в сайта и Фейсбук страницата ни.
Ако смятате, че можете да отделите друга сума и да се присъедините към нашата инициатива и да ни подкрепите, ще се радваме да се свържете с нас! Ето и банковата сметка на Фондация „Дарби“:

IBAN BG26BPBI79401070657101, BIC  BPBIBGSF в лева Юробанк България. 

Медийни партньори на фондация „Дарби“ са: БНТ, БНР, Радио N-JOY и Дарик радио.
Ще се радваме да бъдете наши гости и заедно да допринесем за имиджа на нашата столица като средище на духовния и културния живот. Да популяризираме творчеството и постиженията на хоровото музикално-изпълнителско изкуство и да стимулираме изявите на солисти и ансамбли. Да предоставим възможност за децата от другите страни да се запознаят с част от българските традиции и култура, българските църкви и древните културни паметници на София.

Наименование на организацията:  Фондация  „ДАРБИ”
Единен идентификационен код: 175212228
Адрес на регистрация:Република България, гр. София, община Триадица, 
област София – град, пл. „Македония“, ул. „Алабин “ № 2, ет. 1
Седалище и адрес на управление: гр. София – 1000, пл. „Света Неделя“ 4
тел.: 02 988 03 40
и-мейл: foundation_darbi@abv.bg, foundation@darbi.eu
Управител: Бистра Илиева

Можете да направите дарение по нашата банкова сметка, с което да изразите цялостна подкрепа към общественополезната дейност на Фондация „Дарби“ или да направите дарение под условие, с което да подкрепите наши конкретни инициативи.

       IBAN BG26BPBI79401070657101, BIC  BPBIBGSF в лева Юробанк България. 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *