Благотворителна кампания за обучение на деца от Центрове за настаняване от семеен тип

Фондация „ДАРБИ” е българска неправителствена организация, създадена през 2006 г.  Член е на Сдружение „ Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН”, Управителката на фондацията, г-жа Бистра Илиева е  член на Обществения съвет към министъра на образованието и науката. Фондацията извършва дейности в обществена полза: развива и утвърждава духовните ценности, гражданското общество и науката; съдейства за развитието на българското образование в съответствие на съвременните европейски тенденции; съдейства за институционалното укрепване и развитие на български учебни заведения и способства за включването им в европейски образователни програми; подпомага финансово образованието на материално затруднени ученици и студенти; подпомага социалната интеграция на деца в риск и лица от други социално уязвими групи; години наред подпомага и работи с няколко от Центровете за настаняване от семеен тип в страната.

Бихме искали да подпомогнем развитието на уменията и талантите на шестдесет и три деца и младежи от седем Центъра за настаняване от семеен тип в страната:

ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, за деца и младежи без увреждания
ЦНСТ 1 / ЦНСТ 2 / ЦНСТ 3 – гр. Ловеч, за деца и младежи без увреждания
ЦНСТ „Здравец” и „Зорница” – гр. Луковит, за деца и младежи без увреждания

С цел провеждане на обучение в изброените Центрове за настаняване от семеен тип стартираме благотворителна кампания. Децата ще се обучават по рисуване, пеене и други допълнителни дейности, свързани с тяхното развитие. Ще наемем учители и специалисти, които ще им дават уроци, способващи за откриването и развитието на техните таланти. По този начин ще ги научим да творят, да се стремят към красивото и доброто, ще разнообразим ежедневието им и ще им помагаме. Вярваме, че чрез таланта, децата ще могат да развият своите качества. Ще станат по-умели в това, което правят, ще бъдат стимулирани да доразвиват тези качества и умения, и да ги използват в бъдеще.

За материали и обучението на децата и младежите са необходими 15 000 лв.

Вярваме, че заедно можем да творим добро! Ако смятате, че можете да се присъедините към нашата инициатива, можете да се включите чрез предоставяне на финансови средства на банковата сметка на Фондация „ДАРБИ“:

             IBAN BG26BPBI79401070657101, BIC  BPBIBGSF в лева Юробанк България. 

Придобитите умения и творчеството на децата от изброените центрове ще бъдат представени с изложба и участие в концерт по време на Детския фестивал за православни църковни песнопения, който Фондация „ДАРБИ” организира всяка година през месец май, под купола на църквата „Св. Мчца Параскева” в гр. София.

Молим тези, които желаят да помогнат да ни пишат на е-мейл: foundation@darbi.eu 

Горещо се надяваме на Вашата подкрепа!  Нека да подарим на децата и младежите мъничко радост, усмивки, да открием и  развием талантите им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *