Благотворителен коледен проект „От деца за деца“ 2021г

 

Повече от 13 години фондация „Дарби” инициира благотворителен коледен проект „От деца за деца”, който подпомага деца и младежи в цялата страна. Всяка година се стартира дарителска кампания – събират се парични средства или подаръци за конкретни деца.  Кампанията завършва с концерт, тържество или посещение при децата, където се разменят подаръци и музикални изпълнения, сценки, рисунки, картички и други.

Чрез тази инициатива искаме да научим  и покажем на децата какво е да дариш, да усетят какво е човешка топлота и съпричастност, да видим повече детски усмивки и щастливи лица.

Броени дни преди Рождество Христово с гордост споделяме финала на тазгодишната благотворителна кампания в подкрепа на децата от училище „Христо Ботев“ в с. Румянцево.

 За пръв път в историята инициативата бе изцяло поверена на ученици от Darbi College. Организационният комитет, Виктория Недова и София Казмали, обединиха ученици, родители и учители от колежа, както и служители от КК „Дарби“, които дариха 126 шоколадови Дядо Коледа, 74 зимни якета, 84 чифта зимни ботуши и 445 тетрадки на обща стойност 4220 лева на децата от училище „Христо Ботев“.

Виктория и София, заедно с други доброволци, се срещнаха с децата и лично им занесоха подаръците на 16 декември 2021 г.

„Огромно „Благодарим!“ на всички, които станаха част от инициативата, правейки тази Коледа по-весела и топла за 84те деца от училище „Христо Ботев“! За нас запознанството с тях беше вълнуващо изживяване!“ 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *