Благотворителен Коледен проект „От деца за деца“/ 2019 г.

За 12-та поредна година фондация „Дарби” реализира благотворителен Коледен проект „От деца за деца” в полза на деца настанени в ЦНСТ –  гр. Самоков, ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, всичките центрове за деца и младежи с и без увреждания в гр. Луковит, децата от център „Конкордия” – гр. София  и ученици от Специализираното училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” – София. Ловеч.

Идеята е да съберем тези деца с увреждания и такива в рискови групи с други от някои Софийски училища и детски градини, където те обменят музикални и Коледни подаръци, като съпреживяват заедно емоцията на така очакваното с надежда Рождество Христово.
Първото събитие от проекта започна с музикална среща на ученици от СУ УНЗ „Луи Брайл”, които станаха домакини на вокалната група и вокално-инструменталната група на 54.СУ „Св. Иван Рилски”. Концертът започна с прекрасно изпълнение на вокална група „Усмивки” от СУ УНЗ „Луи Брайл” под диригентството на педагога по музика – г-жа Стела Манова. Следваха хорови и солови изпълнения на гостите от 54.СУ „Св. Иван Рилски” с ръководители г-жа Милена Томова и г-жа Зорница Георгиева. Те бяха радостно аплодирани от присъстващите деца и учители от училище „Луи Брайл”.

Срещата се превърна във вълнуващо тържество, което завърши с общо изпълнение на Коледна песен и размяна на подаръци.

И тази година „От деца за деца”/ 2019 стартира успешно и показва, че най-ценните човешки чувства, като любов, солидарност, съпричастност, готовност за помощ,  могат да направят една по-светла Коледа за всички участници и публика на вече утвърдилия се като традиция проект на фондация „Дарби”.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *