БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ „ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА”

Ежегодно в навечерието на Коледа Фондация „Дарби” организира Благотворителен Коледен концерт „От деца за деца”, който подпомага деца и младежи от Центрове за настаняване от семеен тип в страната. Тази година ще е десетото му издание и ще се проведе на 21.12.2016г. от 11 ч., във храм „Св. Параскева”, гр. София. В инициативата ни всяка година взимат участие ученици от „Дарби колидж”, „Евростандарт”, „Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография”, други столични училища, както и представители на бизнес кръгове, разбрали най-главното – коледният подарък е повече от дар – той е израз на любов и съпричастност.

Със свои изпълнения в концерта ще се включат: Хор „Бодра смяна”, с диригент г-н Александър Кочков, Хорът на НГДЕК „Константин Кирил Философ”, с ръководител г-н Даниел Иванов; детска вокална група към ДГ 146 „Звездица” – Район Кремиковци, с директор г-жа Липка Николова и ръководители: Стоянка Николова, Цветелина Стойкова, Цветелина Иванова, Лазарина Стоичкова, Галина Борисова, Лидия Андреева ; група към ЦНСТ за деца и младежи – Община Ловеч, с ръководител г-жа Милена Дафинина; група към ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, с ръководител г-жа Мария Гърбева; децата от „Православен детско-юношески културно – просветен център при Катедрален храм „Света Неделя”, с ръководител г-жа Елеонора Василева.

Тази година подаръците и даренията ще са предназначени за сто и четиринадесет деца и младежи от дванадесет Центъра за настаняване от семеен тип:
ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, за деца и младежи без увреждания
ЦНСТ 1 / ЦНСТ 2 / ЦНСТ 3 – гр. Ловеч, за деца и младежи без увреждания
ЦНСТ „Здравец” и „Зорница” – гр. Луковит, за деца и младежи с увреждания
ЦНСТ 4/ ЦНСТ 5/ ЦНСТ 6 – гр. Ловеч, за деца и младежи с увреждания
Защитено жилище – гр. Луковит, за лица с увреждания
Дневен център за деца с физически увреждания – гр. Луковит

Стартирахме дарителска кампания в подкрепа на децата и младежите от изброените центрове. Децата и младежите имат нужда от дрехи и обувки, бельо, играчки, образователни игри, материали за трудотерапия и много други. Някои от изброените центрове имат нужда от малка готварска печка, миксер, колонки и слушалки за компютър, прах за пране, протектори за единични легла, памперси, хавлии за баня, козметика, нокторезачки, бинт и лейкопласт и др.
Всички подаръци ще бъдат дарени на децата и младежите по време на Благотворителния Коледен концерт на 21.12.2016. Желанието ни е отново да превърнем концерта в истински празник, като творим благо и добро за нуждаещите се деца, като разтворим сърцата и душите си, за да върнем най-безценното нещо – детските усмивки!

До момента наши партньори и дарители са: ЗОНТА КЛУБ СОФИЯ, „Виста АВТ” АД, „Феникс 94” ООД, ИК „Анубис-Булвест”ООД, Печатница „Да Ни Ва” ООД, Печатница ”Разград Полиграф” ООД, Книгоиздателска къща „ТРУД” ООД, „ Алто комюникейшън енд пъблишинг” ООД, „Екстрапак” ООД, „ПЕН Д’ОР” АД, Издателство „Рибка”, „БУЛ – БЕЛ” ЕООД, „Арома” АД, „Чипита България” АД, Издателство „Бард”, „Елдоминвест“ ООД, „Виртуална зона“ ООД, „Победа“ АД, Издателство „Славена“ ООД, Център за Хипербарна кислородна терапия „Хипербарика“, „Млин 97“ АД, „Мултипринт“ ООД. Горещо се надяваме, че ще се включат и други фирми и организации, частни лица.

В допълнение на тази инициатива, Фондация „Дарби” желае да подпомогне развитието на уменията и талантите на всички деца и младежи от тези дванадесет центъра за настаняване от семеен тип в страната, които са в състояние и могат да бъдат обучавани по пеене, декорация, пластика и рисуване. Ще наемем учители и специалисти, които ще им дават уроци, способващи за откриването и развитието на техните таланти. Целите на  Фондация „ДАРБИ” са :
– да ги  научим да творят, да се стремят към красивото и доброто;
 – да имат увереност в собствените си сили;
– да развием социалните им умения;
– да стимулираме положителните им емоции;
– да инвестираме в личностното развитие на децата и младежите;
– да създадем условия за децата да развиват практически умения –  да експериментират, да бъдат       отговорни, да откриват нови възможности, да доразвиват качествата и уменията си;
– да изградим уверени млади хора;
– да разнообразим ежедневието им и да им помогнем да преодолеят социалната изолация;
– да се чувстват полезни и потребни;

             Придобитите умения и творчеството на децата от изброените центрове ще бъдат представени с изложба и участие в концерт по време на Детския художествен фестивал, който Фондация „ДАРБИ”  ще организира през месец май 2017 година,  в гр. София.

            Ако смятате, че можете да се присъедините към двете наши инициативи, можете да го направите чрез предоставяне на финансови средства  на банковата сметка на Фондация „ДАРБИ“, по която целево ще се събират средства за нуждите и обучението на децата и младежите:

IBAN BG26BPBI79401070657101, BIC  BPBIBGSF в лева – Юробанк България. 

Горещо се надяваме на Вашата подкрепа!  Нека да подарим на децата и младежите мъничко радост,  увереност в себе си, да открием и  развием талантите им, да усетят коледното настроение и да видим техните усмивки!

Медийни партньори на Фондация „Дарби“ за предстоящото благотворително събитие са: БНТ,
 радио N-Joy, Дарик радио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *