„ДУХОВНА СОФИЯ ПЕЕ!“ – проект на фондация „Дарби“

Фондация „Дарби“ с гордост обявява организирането на проекта „ДУХОВНА СОФИЯ ПЕЕ!“ с финансовата подкрепа на Столична община – Програма Европа 2023. Проектът, номер СОА23-ДГ56-1376/06.06.2023 г., включва четири събития-концерти, които да обогатят посещенията от български и чуждестранни туристи на исторически важни, но малко известни храмове и манастири в периферията на София.

Целта на проекта „ДУХОВНА СОФИЯ ПЕЕ!“ е и посетителите да се докоснат до красотата на православната музикална култура, както и да насърчи интереса и уважението им към нашето историческо, културно и архитектурно богатство.

В културно-музикалната програма на всички събития участват деца. Децата – нашето бъдеще! Техните изпълнения ще покажат как културните и духовни традиции на нашата  столица продължават. Детските хорове „Бодра смяна“ и „Свети Серафим Софийски“, както и младите участници в празничната програма на район Кремиковци, заслужават да бъдат чути и видяни!

Програмата:

17 септември 2023 г., 10:00 ч. в Кремиковския манастир

По случай празника за Деня на София ще има програма, подготвена от деца и младежи от кв. Кремиковци. Ние ще Ви запознаем с историята на манастира и ще се радваме да се включите в нашето арт ателие.

30 септември 2023 г., от 11:00 часа, в храм „Свети великомъченик Георги Победоносец“ в квартал Горубляне

Посетителите ще имат възможност както да се запознаят с историята на храма, така и да се насладят на въздействащите детски акапелни църковни песнопения, изпълнени от хор „Св. Серафим Софийски“ с диригент Анелия Кочева.

7 октомври 2023 г., отново от 11:00 часа, в Обрадовския манастир „Свети великомъченик Мина“, в храм „Св. Николай Чудотворец“

Третото вълнуващо изпълнение на православни песнопения, този път поднесени от хор „Бодра смяна“ при НДД под диригентството на Александър Кочков, ще накара слушателите да се потопят в емблематичното свято място.

14 октомври 2023 г. от 11:00 часа, в храм „Свето Благовещение“, жилищен комплекс Дружба 2

На финала на дейностите по проект „ДУХОВНА СОФИЯ ПЕЕ“, публиката отново ще се наслади на неподражаемия звук на детския акапелен хор „Бодра смяна“ при НДД с диригент Александър Кочков и ще съпреживее вярата на всички дарители, благодарение на които е изграден храмът.

Входът за всички събития е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *