Завърши учебната година на Православния детско-юношески културно-просветен център към катедрален храм „Света Неделя“





      На 28 май, Седма неделя след Пасха – на светите отци от Първия вселенски събор, с архиерейска св. Литургия в столичния катедрален храм „Света Неделя“ беше отбелязана 70-та годишнина от основаването на Хора на софийските свещеници. Богослужението бе оглавено от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит. 
      Празника в храма съвпадна и със закриването на учебната година на открития през октомври 2016 г. Православен детско-юношески културно-просветен център към катедрален храм „Света Неделя“. В храма бе устроена изложба с творби на децата, край която се събраха част от преподавателите и учениците. Децата успяха да видят Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и да се насладят прекрасните църковни песнопения.
След светата Литургия преподавателите и децата се поздравиха за успешно преминалата учебна година като си пожелаха към тях през следващата година да се присъединят още повече деца, желаещи да изучават православната вяра и да се запознават с християнското изкуство. Г-жа Бистра Илиева, Управител на фондация „Дарби“ подари цветя на преподавателите и подаръци на децата.
        Православният детско-юношески културно-просветен център е създаден с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийския митрополит Неофит и по решение на църковното настоятелство при храм „Света Неделя“. Проектът е финансиран от фондация „Комунитас“ и е подкрепен от фондация „Дарби“.




Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *